Virágzó vidékünk

Ismét bezárt az ország egyik legmagasabb kilátója

Györkő Zsombor
Györkő Zsombor
A nyitás pontos ideje még nem ismert.

Nagykanizsa ékköveként tartották számon a 2018-ban megújult kilátót, mely eredetileg olajfúró-torony volt.

A nagykanizsai kilátót 1971-ben állították fel a kanizsai Csónakázó-tó keleti felén, majd egy nagy felújítás után 2018-ban újra átadták. 2021. augusztus 21-én bizonytalan időre lezárták, ahogy arról mi is írtunk, műszaki okok miatt. Ezután újra kinyitott, de most ismét zárva a közkedvelt kilátó.

Kapcsolódó
Megújult a Mecsek ikonikus kilátója
A kilátó már évek óta le volt zárva.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor fogad újra látogatókat. Az emberek szerint a kirándulóhely lassan már többet van zárva, mint nyitva, írta meg a kanizsaujság.hu.

Bámulatos panorámát kínál

Magyarországon ilyen magas direkt kilátószintű építmény korábban nem készült.

 

A kilátó negyven méter magasságot meghaladó teraszáról lehet a nagykanizsai panorámában gyönyörködni, de van egy alacsonyabb kilátószint is huszonnyolc méter magasságban, vagyis két terasz áll a látogatók rendelkezésére.

 

A kilátó tetejére közel 150 lépcső vezet fel.

A hibát a beléptetőrendszer meghibásodása okozza, nem szerkezeti hiba, emiatt van a sorozatos leállás. A lakosok zúgolódnak, ha már a technikai problémák nem oldódtak meg, akkor legalább a húsvéti hosszú hétvégére miért nem tették ingyenessé a kilátó látogatását.

Az üzemeltetők igyekeznek megoldást találni a hibára, és amikor lehet, alternatív megoldásokkal üzemeltetik a kilátót. Hogy legközelebb mikor lesz látogatható a torony, még nem tudni.

Kapcsolódó
Feltámadt poraiból a Balaton ikonikus kilátója
A révfülöpi kilátó csak gyalogosan közelíthető meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik