youtube.com
Virágzó vidékünk

Következik a 197. balatonfüredi Anna-bál

Idén az utcabál elmarad, de a Blaha utca díszkivilágítást kap, az éttermek, bárok pedig különleges, a bálhoz illő kínálattal várják a vendégeket.

2020-ban elmaradt, tavaly azonban résztvevői rekordot döntött, idén pedig már 197. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a hagyományos Anna-bált, áll az esemény weboldalán.

Kapcsolódó
18 éves füredi lány az idei Anna-bál szépe
A bál szépe és udvarhölgyei kivétel nélkül elsőbálozók.

A bálra július 23-án kerül sor az Anna Grand Hotel díszes termeiben és udvarában. Újdonság, hogy a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátrat állítanak fel, így az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén összesen mintegy hatszáz bálozó vehet részt. Idén az utcabál elmarad, de a Blaha utca díszkivilágítást kap, az éttermek, bárok pedig különleges, a bálhoz illő kínálattal várják a vendégeket.

A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.

A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit

– áll a közleményben.

Az Anna-bált az Anna Fesztivál eseményei előzik meg, melyek július 19-23. között zajlanak. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon Operagála lesz, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, egy nappal előbb pedig a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort ugyanitt. Megrendezik a közkedvelt Szívhalászatot és idén tizedik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímásversenyt is. A legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert lesz.

A jegyek már kaphatók a minden eddiginél több vendéget befogadó eseményre.

Kapcsolódó
Újra utazhatunk napijeggyel a Balatonnál és a Bakonyban
A napijegyek vonaton és buszon is érvényesek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!