Mozaik

Újra utazhatunk napijeggyel a Balatonnál és a Bakonyban

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Ismét lehet utazni a Balatonnál és a Bakonyban azokkal a napijegyekkel, amelyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

A tavalyi értékesítési időszakban több mint 30 ezren utaztak a napijegyekkel.

Kapcsolódó
Picinyke ékszerdoboz Mártély miniatűr vasútállomása
A község büszkesége a szarvasi Mini Magyarország Makettparkban is helyet kapott.

A Balaton24 és a Balaton72 korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körül. Ezek a konstrukciók kedvező ajánlatot nyújtanak a már a Balatonnál tartózkodóknak a tó partján elérhető turisztikai látványosságok felkeresésére is. Tavaly több mint 29 ezret váltottak a termékcsalád tagjaiból.

Idén a Balaton24 Duo és a Balaton72 Duo már nem elérhető

– közölte a MÁV Zrt.

A megújult Balaton24 és Balaton72 azonban érvényes a Volánbusznak a tó keleti partján közlekedő járataira is. Így a termékekkel körbe lehet utazni a Balatont, valamint el lehet jutni turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településekre is, például Tihanyba.

A Balaton24 és a Balaton72 április 15-étől november 1-jéig minden napra megváltható.

Kapcsolódó
Vonatra ülhetnek a kerékpárosok az egész országban
Egyre több nemzetközi vonaton is lehetővé válik a kerékpárszállítás.

A tavaly bevezetett Bakony napijegy az egyik legszebb viszonylaton, a Cuha völgyében futó Veszprém-Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán korlátlan utazási lehetőséget biztosít az érvényesség napján.

Múlt évben 1300 ilyen terméket értékesítettek.

A Bakony napijegy április 15-étől június 18-áig és augusztus 29-étől október 31-éig csak szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra váltható meg, június 19-étől augusztus 28-áig azonban minden napra megvásárolható. (MTI)

Kapcsolódó
Mesevilágot festettek a balatonfenyvesi vasúti aluljáróba
A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik