Virágzó vidékünk

Fertődön újra várnak mindenkit Eszterháza rózsái

Esterházy-kastély
Esterházy-kastély
Hazánk legimpozánsabb kastélyának egyedi látványossága sokakat elkápráztat.

Nyolcezer rózsatő virágzik a fertődi Esterházy-kastély kertjében. A Cziráky Margit Rózsakert idén is páratlan látványosságot ígér, olvasható az Eszterházy kastély, Fertőd közösségi oldalán.

Kapcsolódó
Újra virágba borul a fertődi rózsakert
350 rózsafaj közel 8000 tövének pompáját élvezhetik a Cziráky Margit Rózsakertbe látogatók.

A kert május 22-étől, vasárnaptól látogatható. A nyitás napján vezetett rózsakerti séta is indul 10 és 13 órakor. A nyolcezer rózsatő virágzása idején a rózsakert az eszterházai kastélykörnyezet kihagyhatatlan, egyedi látványossága.

A korabeli fényképek és leírások alapján néhány éve újjáépített rózsakertben ma nemesített fajták pompáznak a kastély egyébként is meseszép környezetében.

A rózsakerti séták során szakember ismerteti a kert történetét, a legkülönlegesebb fajtákat, amelyek között fellelhető a Crimson Rambler rózsa is. Ezt a fajtát Cziráky Margit grófnő is megcsodálhatta az eredeti, általa 1908-ban létrehozott rózsakertben

– áll a közleményben.

Kerttörténeti tudományos dokumentációk alapján valósult meg a rózsakert helyreállítása 2015-ben, ahol közel 8000 rózsatő pompáját élvezhetik a kertbe látogatók. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő rózsakertben megújult a futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal, megújításra kerültek a rózsakerti sétányok is, így az új útfelületek még inkább kihangsúlyozzák a virágzó rózsák szépségét.

A Cziráky Margit Rózsakert minden nap 10 és 18 óra között látogatható. A vezetett rózsakerti sétákra az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Kapcsolódó
Fekete rózsa: legenda vagy valóság?
A legenda szerint egyedül itt nyílik a titokzatos fekete rózsa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik