Virágzó vidékünk

Bezár a legendás veresegyházi malométterem

facebook/Katlan Tóni Kultúrkonyha
facebook/Katlan Tóni Kultúrkonyha
A Katlan Tóni Kultúrkonyha à la carte része int búcsút a vendégeknek, a catering tevékenységet viszont folytatják.

Egyszer volt, hol nem volt, magára hagyottan árválkodott a régi veresegyházi gőzmalom. Amikor Katlan Tóni rátalált, akkor már nem őröltek benne búzát, nem nyüzsögtek körülötte a környékbeli termelők, de újra élet költözött az épületbe. 2012-ben magyar, stílusos és vidéki étterem lett belőle, melynek à la carte része 10 év után, 2022. június 24-én bezár.

Kapcsolódó
Leparasztozzák és lecsürhézik a vendégeket, mégis népszerű a középkori étterem Párkányban
Érzékeny lelkületűek itt befejezhetik az olvasást, a középkori paraszti világ iránt érdeklődőknek a további sorok erősen ajánlottak.

Mindezt a Katlan Tóni Kultúrkonyha Facebook oldalán jelentették be.

A Katlan Tóni Kultúrkonyha életében véget ér egy szép, tartalmas és tanulságokkal teli korszak. 2022. június 24-én éttermünk à la carte  részét bezárjuk. A már vállalt rendezvényeket természetesen zavartalanul és a tőlünk megszokott minőségben bonyolítjuk le a malomban, illetve örömmel vállalunk szabad időpontjainkban esküvőket, céges vagy nagy családi rendezvényeket

– olvasható a közleményben.

A vendéglátásban ismert, régi motorosnak számító Novotny Antal dédelgetett álma vált valóra, amikor tíz éve megnyílt a Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz.

Veresegyházon a tulajdonos két fiatal belsőépítész tervei alapján varázsolt vidéki hangulatot az 1922-ben épült gőzmalomba XXI. századi modern keretek közé, bebizonyítva, hogy muskátlival befuttatott szénásszekerek és ostort csattogtató csikósok helyett is lehet Kárpát-medencei feelinget kialakítani egy vendéglátóhelyen.

facebook/Katlan Tóni Kultúrkonyha

A malom földszinti részébe természetes anyagokra ráépülő, letisztult éttermet álmodtak bele, főszerepben a hatalmas fagerendákkal. A vidéki hangulatot nem a kockás terítős és a műanyag székes, retro-csárdás életérzés uralta, hanem a stílusos, hivalkodásmentes egyszerűség.

Rengeteg dolgot éltünk és élünk meg mindannyian mostanság. A pandémia több hullámát, az alapanyag és rezsiköltségek sosem látott emelkedését, a munkaerőpiaci kihívásokat és még sorolhatnánk. Mindvégig kerestük a legjobb megoldásokat, rugalmasan fordultunk, amikor kellett, változtattunk, ha szükségét láttuk, újraterveztünk, ahányszor úgy hozta az élet. Most is ezt tesszük, amikor hosszas gondolkodás és sok-sok konkrét “agyvihar” után meghoztuk a döntést

– írták az étterem bezárásának hátteréről a közösségi portálon.

facebook/Katlan Tóni Kultúrkonyha

A malométterem népszerűségének kulcsa Katlan Tóni és csapatának filozófiájában rejlett. Visszahozták a régmúlt idők ízeit, egészséges alapanyagokból, stílusosan tálalva. Kitörtek a tschikosch-gulasch sztereotípiából, hogy bemutassák és megkedveltessék a magyar konyha valódi mélységeit, felelevenítve az elfeledett recepteket és ételkészítési eljárásokat.

Mindig is több lábon álltunk, az étterem úgy mondtuk a szerelemgyerekünk volt, ami tulajdonképpen catering üzletágunkból hajtott ki. A különleges képességünk arra, hogy bármilyen rendezvényt, bármikor, bárhol, magas minőségben lebonyolítsunk a cégünk erőközpontja volt, ez az üzletág vitt minket előre. Szerencsések vagyunk, hogy most ezt tovább folytathatjuk

– áll a bejegyzésben.

Kapcsolódó
Skanzenba álmodott gasztronómiai időutazás Tihanyban
Van egy hely Tihanyban, ahová betérve néhány órára megáll az idő, és előbukkannak a nagyi emlékei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik