Virágzó vidékünk

Augusztusban kezdődik a Tisza-tó kotrása

Héja Milán/I love tisza-tó Facebook
Héja Milán/I love tisza-tó Facebook
A munkálat célja a Tisza-völgy árvízbiztonságának javítása.

Idén augusztusban megindulhat a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciója, komplex vízügyi beavatkozásokat hajtanak végre több igazgatóság illetékességi területén, adta hírül a sporthorgasz.eu. 

Kapcsolódó
Mesebeli hajnali madárles az Alföld Amazonasán
A Tisza-tó, ahogy még sosem láttuk.

A projekt kereteiben belül többek között sor kerül a Kis-Tisza hidromechanizációs kotrási feladataira, valamint a hullámverés elleni kőmű helyreállítását és pótlását is tervezik a sarudi szakaszon. Ez utóbbi előkészítési munkálatai meg is kezdődnek, melynek során a rekonstrukcióval érintett partvédelmi művek fölé belógó fák gallyazását végzik, hogy a későbbiekben az úszó munkagépekkel biztonságos legyen a munkavégzés.

A projekt általános célja a Tisza-völgy árvízbiztonságának javítása. Az egyes projektelemek, közvetett vagy közvetlen módon, a Tisza-folyó biztonságos árvízi levezetését szolgálják.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) területén megvalósuló martfűi töltésáthelyezés, illetve a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciójának keretein belül megvalósuló kotrások és műtárgy rekonstrukciók, továbbá az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (Émvizig) területén megvalósuló Bársonyos-csatorna beeresztő műtárgy átépítése és Vizsoly, Malom-árok csőzsilip rekonstrukciója mind a vízkormányzást segítik elő, azt, hogy a víz jó időben legyen, a jó helyen

– áll az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) honlapjára felkerült dokumentumában.

Kapcsolódó
A balatoni árak harmadáért lehet nyaralót venni a Tisza-tónál
Egyre nő a Tisza-tó turisztikai vonzereje, de – egyelőre – jóval alacsonyabb áron lehet nyaralóhoz jutni, mint például a Balatonnál.
Olvasói sztorik