Virágzó vidékünk

Csodájára járnak a Tisza közepén felbukkant szigetnek

horváth zsolt
horváth zsolt

Turisztikai látványossággá nőtte ki magát a Tisza közepén felbukkanó sziget, amit Cibakháza polgármestere nemrég többedmagával a településhez csatolt, írja a szoljon.hu.

Az alacsony vízállás miatt mintegy nyolcezer négyzetméteres homokpad lett a nagyközség vonzereje. A térség településeiről, sőt, még Budapestről is csodájára járnak a képződménynek.

Habara István szolgálatvezető a lap megkeresésére elmondta, napi szinten negyven-hetven autó érkezik, főleg a hétvégéken, így kiemelt helyszín lett a polgárőr szolgálatok szempontjából is.

Napi szinten visszatérően ellenőrzik a területet, amennyiben jogsértést tapasztalnak, intézkednek. A vízi rendészettel és a helyi rendőrökkel is jó a kapcsolatuk.

A legnagyobb probléma a szemetelés, egy hétvége alatt két-három zsák széthagyott hulladékot kell begyűjteni

– emelte ki.

A portál szerint a látványosságot egyébként megközelíteni sem egyszerű, a gáttól több száz méter séta vár az érdeklődőkre, a meredek parton kötél segíti az ereszkedést. A Cibakháza felőli oldal a Tisza kanyarulatának belső íve, így az lankásabb, a másik oldalon viszont erős a sodrás, érdemes tehát figyelmesen nézelődni.

Kapcsolódó
Látványos légifelvételeken az új tiszai homokpad
A partról bokáig érő vízben megközelíthető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik