Virágzó vidékünk

Csodával határos módon maradtak életben a megmentett apróságok

facebook / Fehér Holló Mentőközpont
facebook / Fehér Holló Mentőközpont
A közelmúltban kis pelék érkeztek a veszprémi állatmentőkhöz.

A közelmúltban kis pelék érkeztek a veszprémi állatmentőkhöz – írták a Fehér Holló Mentőközpont facebook bejegyzésében.

Kapcsolódó
Mókusnak hitték a picinyke talált állatot, de tévedtek
Ő lett az ország kedvenc nagy peléje.

Az apró termetű rágcsáló kölykökre számos veszély leselkedik a természetben, gyakran ragadozó madarak prédáivá válnak. A veszprémi Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont munkatársaihoz gyakran érkeznek mostoha sorsú állatok. A napokban több pelét is befogadtak a veszprémiek.

facebook / Fehér Holló Mentőközpont

A napokban érkezett 2 pöttöm rágcsáló a csodával határos módon él és virul, sőt, elkezdtek szőrösödni is. A nagyobb testű pelék már nyitott szemmel virgonckodnak, és kaptak maguk mellé egy újszülött rágcsálót is, akinek még csukva vannak a szemei.

A “Harmadik” névre keresztelt csöppséget biciklizés közben találták, egy bokor tüskéjére volt felakadva, a jobb hátsó lábánál felszúródva. A természetvédők először arra gondoltak, hogy egy tövisszúró gébics zsákmányolhatta, ugyanis ők raktározzák ilyen módon a táplálékot. Azonban semmilyen más sérülés nem volt rajta, így valószínűbb, hogy a fészekből való kiesése során saját maga akadt föl a cserjén.

facebook / fehér Holló Mentőközpont

A veszprémi állatmentők szerint több társához hasonlóan “Hármaskának” is óriási szerencséje volt, hogy észrevették, és kapott egy második esélyt az életre.

Kapcsolódó
Tűzoltók mentették meg a fára akadt mókust
A kis mókus szerencsére már jól van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik