Mozaik

Mókusnak hitték a picinyke talált állatot, de tévedtek

facebook/mályi madármentő állomás
facebook/mályi madármentő állomás
Ő lett az ország kedvenc nagy peléje.

2020 augusztusában érkezett a Mályi Madármentő Állomásra egy picinyke állat, ami akkora volt, mint egy 200 forintos érme.

Megtalálója kis mókusnak hitte és gondosan etetgette. Amikor megérkezett hozzánk, azonnal lehetett látni, hogy nem kis mókus érkezett, hanem valami más. Akkor még elég mini volt, így a vándorpatkányra is tippeltünk, de valószínűbbnek tűnt, hogy nagy pele kölyökkel lesz dolgunk

– írták a Facebookon a kisállatok és madarak mentésével foglalkozó állatvédők.

Kapcsolódó

A picinyke állat a Mütyürke nevet kapta, és rövid időn belül kiderült, hogy nagy pele kölyök és az ország kedvenc nagy peléje lett belőle. A bébi – gondozóinak hála – azóta szépen fejlődik, és még mindig a Mályi Madármentő Állomás vendégszeretetét élvezi.

Mütyürke már megnőtt és szép nagy, kövér pele lett belőle. Napi programja az alvás és este kezdi el a pele életét. 22 óra környékén rájön a hoppáré és hajnalig be se fejezi a mozgást

– fogalmaznak a mályiak.

Az állatmentők közösségi oldalán az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik a cukiság mindennapjait, aki az információk szerint imádja a szilvát, az almát, a nagy gyümölcsöket.

Ma már csak a gondozóját fogadja el, mindenki mást harapdál, finoman jelezve, hogy “tegyél lefelé, mert elpusztítalak.”

Kapcsolódó
Mese Izékéről, a harcos peléről, aki élni akart
A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont rengeteg vadállatnak adja a második esélyt.
Olvasói sztorik