Virágzó vidékünk

Rekordszezont zártak a balatoni hajózásban

FACEBOOK/BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.
FACEBOOK/BALATONI HAJÓZÁSI ZRT.
Rekordokkal zárult a 176. hajózási főszezon a Balatonon; augusztus végéig 10 százalékkal nőtt a személyhajók forgalma, 20 százalékkal többen váltottak jegyet séta- és programhajókra, és 6 százalékkal többen utaztak a kompon, mint tavaly – közölte a Balatoni Hajózási Zrt.

A tavalyi, évtizedes rekordot megdöntő hajózási szezonhoz képest is tovább nőtt a társaság utasforgalma, hajózási szolgáltatásait az év első 8 hónapjában 1,8 milliónál is többen vették igénybe.

Kapcsolódó
Felejthetetlen látványt kínál a balatoni hajóflotta díszszemléje
Legalább 30 hajó vesz részt a programon, legközelebb 25 év múlva lesz ilyen.

10 százalékkal nőtt a személyhajók forgalma augusztus végéig, 60 ezerrel többen utaztak a BAHART hajóin, mint tavaly ilyenkor, összesen több mint 640 ezren.

A menetrendi hajók több mint 475 ezer utast szállítottak, a legtöbben a Siófok- Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon utaztak, de népszerű volt a Balatonboglár és Révfülöp közötti járat, valamint Balatonföldvárról is sokan keltek át Tihanyba, Balatonfüredre.

A balatoni séta- és programhajókat augusztus végéig majdnem 160 ezer utas választotta, ötödével több, mint a tavalyi szezonban. Közülük több mint 22 ezren választották a bulihajókat és 8,5 ezren a varázshajókat.

Kiemelkedően nagy, 76 százalékos növekedést mutatott a bulihajók iránti érdeklődés, az év legerősebb napja augusztus 13. volt, amikor több mint 20 ezren utaztak ezeken a hajókon.

A Szántód és Tihany között közlekedő komp a nyár végéig összesen 1 millió 185 ezer utast, 365 ezer járművet és 95 ezer kerékpárt szállított, az utasok száma 6 százalékkal, a járműveké 3,5 százalékkal, a kerékpároké 6,4 százalékkal haladta meg az előző évit. A legforgalmasabb nap ennél a szolgáltatásnál is augusztus 13. volt, több mint 19 ezer utassal.

Hamar népszerűvé vált a társaság online jegyvásárlási lehetősége, több mint 47 ezren éltek a lehetőséggel. A Kajla programban idén 5300 gyerek utazott díjmentesen.

A társaság a forgalomnövekedés egyik okát abban látja, hogy számos újdonsággal várta idén az utasokat, amelyek a főszezonnal sem érnek véget, az őszi időszakban online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel várnak mindenkit.

Kapcsolódó
Megmentenék a Balaton ikonikus sétahajóját
A Beloiannisz a magyar hajózási kultúra ikonikus alakja, egy műszaki kincs.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik