Virágzó vidékünk

A paksi táj élővilágát fújták fel egy óvoda támfalára

Facebook/InkSane Colors Dekorációs Festés
Facebook/InkSane Colors Dekorációs Festés

Vadon élő állatok, természeti elemek és a Lussonium (római kori romkert) is megelevenedik a Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi Tagóvodájának támfalán, amelyen megközelítőleg öt napig dolgoztak az InkSane Studio munkatársai – írta a Teol.

Facebook/InkSane Colors Dekorációs Festés

A támfal a mögötte található partfal omlásának elhárítására készült el a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány támogatásával az óvodások biztonsága érdekében, és tavaly éppen ilyenkor ősszel adtuk át. Már ekkor tervben volt a díszítése

– mondta a lapnak Szabó Péter polgármester, aki hozzátette, hogy az ötlet a tagóvoda vezetőjétől, Molnár Adrientől származott, így a szürke támfalat most egy gyönyörű festménnyel, graffitivel sikerült szépíteni.

Facebook/InkSane Colors Dekorációs Festés

A munkák során az egyszínű betonfelület kapott egy alap löszszínt, amelyre a művészek megalkották a képeket.

Facebook/InkSane Colors Dekorációs Festés

Bár a grafika a művészek keze munkáját dicséri, a dekoráció koncepciója az óvodavezetőtől származik, aki azt kérte, hogy a Paks-Dunakömlőd természetvédelmi tájegység jellegzetességei jelenjenek meg a festményen. Ezért a grafika az egyik irányból nézve Ürgemezőről indul, és Lussoniumon keresztül az Imsósi erdőig mutatja be a hely jellegzetességeit.

Kapcsolódó
Graffiti művész állatai visznek életet a szegedi panelház szürkeségébe
Hogyan színesítsük a szürke betondzsungeleket? Fessünk bele állatokat! Egy szegedi graffiti művész már több munkájával is megmutatta az irányt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik