Virágzó vidékünk

Eladó egy dunántúli gyógyfürdő

Kérdés, hogy a rezsiválság idején érdemes-e ilyen beruházásban gondolkodni?

Több ingatlanhirdetési portálon kínálják eladásra a Vas megyei Szelestén lévő gyógyfürdőt, amely 2004-ben nyitott ki, majd 2009-ben bezárt.

A magántulajdonban lévő, a szelestei arborétum közvetlen szomszédságában található fürdőkomplexum összesen közel 10 ezer négyzetméteren terül el, a vízfelület megközelítőleg ezer négyzetméter.

A fürdő kialakítása során a tulajdonosok nagy hangsúlyt fektetettek az időtálló, minőségi anyagok használatára, illetve olyan műszaki rendszert alakítottak ki, amely innovatív módon járul hozzá a a hatékony energiafelhasználáshoz, csökkentve ezzel a fürdő működtetésének költségeit. A medencetér szerkezetének kialakítása során rozsdamentes acélt használtak, így biztosítva a hosszútávú értékállóságot

– olvasható az ajánlatban.

A fürdő területén több típusú medence található: belső gyógyvizes medence, jakuzzi nyakmasszázzsal, külső strandmedence, beltéri gyógyvizes ülőkádak, súlyfürdő.

A fürdő termálkútja 42 fokos vizet biztosít, a gyógyvíz 1260 méter mélységből tör a felszínre.

A kiváló minőségű gyógyvíz reumatikus, szív- és érrendszeri megbetegedések, bőrbetegségek, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlott, ellenjavallata nincs

– fogalmaznak a hirdetésben.

Az 1.3 milliárd forintos vételár magában foglalja a fürdő közvetlen környezetében elterülő közel 60 ezer négyzetméternyi, művelési ág alól kivett, belterületi beépítetlen területet. A jelenlegi tulajdonos erre a területre egy 140 szobás gyógyszálló kialakítását tervezte, így a közüzemi fejlesztési hozzájárulásokat befizette.

A Termálonline azt írta, hogy – bár a komplexumon a gyógyfürdő felirat látható – a szelestei gyógyfürdő a hivatalos nyilvántartásban már nem szerepel, így a titulust az új tulajdonosnak kérvényezni kellene, és gyógyászati szolgáltatásokat is kellene kínálnia.

Kapcsolódó
Ezekre a gyógyfürdős településekre költöznek a legtöbben
Az összeállításban szereplő településeken egy kivételével mindenhol nőtt a lakosságszám.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik