Virágzó vidékünk

Patika is lesz a felújított kocsmában Szederkénypusztán

Több funkciót kap az épület.

Szederkénypusztán a kocsma évekkel ezelőtt bezárt. A tulajdonos a Magyar Falu Program pályázat keretében 2022. áprilisában 62 millió forint támogatást nyert az épület felújítására, írta a heol.hu.

A pályázat feltétele, hogy a kedvezményezettnek a támogatással érintett üzlet üzemeltetését a támogatott tevékenység megvalósításától számított legalább öt évig fenn kell tartania.

400 négyzetméter alapterületű lesz az épület. Mivel ez elég nagy beruházás, a pályázati támogatás mellé önerőt is jócskán kellett beletennem, így közel 100 milliónál tart az összeg

– közölte a portállal Vargáné Misztarka Zsuzsa tulajdonos.

A régi kocsma a felújítás után 4 részből áll majd. Lesz egy élelmiszerbolt vény nélkül kapható gyógyszertári részleggel, illetve a faluban lévő termelők – méz, túró, tej – termékeinek árusítására is gondolt a kisboltban. Emellett lesz egy presszó rész, tervez melegkonyhás éttermet is, valamint egy nagy rendezvénytermet.

Két külső terasz lesz, hátul egy 80 négyzetméteres részt alakítottak ki, s az első teraszt felújították.

Úgy gondolom, hogy az üzlet nemcsak a faluban, hanem a környéken is kedvelt lesz, ugyanis a településen évek óta nincs sem bolt, sem kikapcsolódási lehetőség. Illetve ezen a területen megy a Kéktúra útvonal is, ami reményeim szerint vonzza a turistákat

– hangsúlyozta a tulajdonos.

Kapcsolódó
Felbolygatta Pilisszentlélek mindennapjait A mi kis falunk
A nagy népszerűség eleinte jót tett a településnek, ám a helyiek már úgy érzik, a turisták áradata korlátozza az életterüket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik