Virágzó vidékünk

Különleges szálláshelyek csalogatnak Nógrádba

Az egyik hatvan éven keresztül szolgált Mátrakeresztes római katolikus templomaként.

Egy utazás alkalmával a szállás komolyan befolyásolja az élmény egészét, meglehet, hogy a szálláshely önmagában is egy látnivaló.

Érdemes kipróbálni olyan helyeket, ahol nemcsak az étel milyensége és a szoba komfortfokozata mérvadó, hanem az apartman, szálloda története, környezete, a hozzá kapcsolódó lehetőségek is kuriózumnak számítanak.

Íme három, különleges szálláshely Nógrád vármegyében

Hollókői parasztházakból prémium apartman

Az Ófalu szívében, közel a világörökség részét képező látnivalókhoz találhatóak az eredeti parasztházakból kialakított Hollóköves Vendégházak. A szálláshelyek mindegyike egyedi, hiszen más-más család formálta.

A helyiségeket a mai kor igényeihez igazítva alakították ki a felhőtlen pihenéshez és az igazi hollókői életérzéshez leginkább illően. A prémium házak önálló otthonként, míg a klasszikus házak apartmanként működnek.

A nemzeti kegyhely szállodája

A ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti Mária-kegyhelyre nemcsak szentmisére, búcsúra vagy imádkozni érdemes eljönni, hanem pár nap elcsendesedésre is a pazar környezet, kirándulóhelyek és a liturgikus programba való bekapcsolódási lehetőség miatt.

Ami pedig igazán egyedivé teszi a lenyűgöző helyet, az a szerzetesek támogató jelenléte, akikkel a vendégek beszélgethetnek, lelki vezetést kaphatnak tőlük.

A zarándokszállás 27 darab hotel kategóriájú, saját fürdővel rendelkező, otthonos szobáiban kizárólag a szarvasbikák bőgése zavarhatja meg a vendégeket.

A fejlesztéseknek köszönhetően Szentkút kapott egy játszóteret és egy sportpályát is, így igazi családbarát hellyé változott.

Templomból lett szálloda a Mátra kapujában

A közel 120 éves vadászlak három oldalról erdővel és patakokkal szegélyezett kőépülete közel hatvan éven keresztül szolgált Mátrakeresztes római katolikus templomaként.

Az egykori templom 2010-ben kapott új funkciót, illetve szerezte vissza az eredetit: pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre szolgáló helyszínné vált a mátrai erdőben, beleolvadva a természetbe.

A négycsillagos Templomvölgy butikhotel elegáns kialakításával, 6 szobájával és 1 lakosztályával, valamint felejthetetlen gasztronómiai élményt kínáló konyhájával a 21. századi pihenést garantálja.

Kapcsolódó
Tüneményes porta lett a dédszülők egykori parasztházából
A parádi ház őrzi a régmúlt értékeit és építészeti hagyományait, egyben tiszteleg a felmenők élete előtt.
Olvasói sztorik