Virágzó vidékünk

Húszéves rekord dőlt meg Debrecenben

facebook/zoo debrecen
facebook/zoo debrecen
A szezonban több mint 166 ezer látogatót fogadott az állatkert és vidámpark.

Most először háromnapos halloweeni programsorozattal búcsúztatták a tavaszi szünettől október végéig tartó vidámparki szezont, amely során a Debreceni Állatkert és a Vidámpark az elmúlt két évtized viszonylatában rekordszámú, több mint 166 ezer látogatót fogadott, akik összesen mintegy 140 ezer percen át használták a játékgépeket, írta közleményében az intézmény.

Idén is folytatódott a környezet parkosítása és a játékgépek revitalizációja, így a kicsiknek kedves Dzsungelforgó már az áprilisi szezonnyitótól kezdve új külsővel várta utasait, a kisvasút mozdonya pedig több mint hat évtizedes történetének legnagyobb szabású átalakulásán – teljes körű gépészeti és arculati megújuláson – ment keresztül.

Újdonságként tíz távirányítható elektromos gyermekjármű is a kikapcsolódásra vágyó családok rendelkezésére állt, a legkisebbeknek is átadva az elektromos autózás élményét.

A 153 napos nyitvatartási időszakot számos program gazdagította, amelyek közt a hagyománnyá vált rendezvények mellett visszatért a Szent Iván-éji Karszalagos Este és a Kulturális Örökség Napjai alkalmából tartott vidámpark-történeti séta is.

facebook/zoo debrecen

Augusztusban a hagyományokhoz híven a vidámpark adott otthont a Debreceni Virágkarnevál legnagyobb szabású kísérőrendezvényének, az ötnapos Galiba Gyermekfesztiválnak.

A vidámparkban a zárást követően már javában készülnek a jövő évi szezonra, amelyben új attrakciókkal és – továbbgondolva az idén minden korábbinál több alkalommal megrendezett Karszalagos Hétvégéket – folyamatosan elérhető korlátlan élményekkel várják majd a látogatókat.

A vidámpark 2023. március végéig zárva tart, az állatkert novembertől február végéig 9-16 óra között van nyitva, kivéve december 24-ikét és és 31-ikét, amikor 9 és 13 óra között fogadja a látogatókat.

Kapcsolódó
Háremet is kap hamarosan a debreceni zebra
A fajtamegőrzési programhoz csatlakozott az állatkert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik