Virágzó vidékünk

Fehér szamárcsikó a Debreceni Állatkert új kedvence

Megkezdődött az őszi bébibumm: Hunor szeptember 10-én született.

A Debreceni Állatkertben parlagi szamárménesében különösen szép gyarapodást hozott az idei év, miután szeptemberben már a harmadik egészséges utódot köszönthették, ezúttal egy fehér szamárcsikó “személyében”.

9 tény, ami megváltoztatja a szamárról alkotott véleményed
Ne beszéljünk szamárságot a szamarakról. Ismerjük meg őket.

Az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör szeptember 10-én jött világra egy bő év vemhességet követően, gondozói pedig – a hagyományokhoz hűen – a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így a Hunor nevet kapta.

A Debreceni Állat- és Növénykert szeptember 10-én született fehér szamárcsikója anyja mellett a sajtóbemutató napján, 2020. szeptember 24-én. A Hunor névre keresztelt életerős, jó étvágyú kis csődör bő egy év vemhességet követően jött világra. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az anyja mellől még jó ideig nem tágító, de sokat játszadozó és napfürdőző csikóval kibővült szamárcsapat a Vidámpark területén található karámban tekinthető meg.

Alapításunktól kezdve igyekszünk bemutatni azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak, köztük hazánk egyetlen őshonos szamárfajtáját, a parlagi szamarat is. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhattok majd

– írták Facebook oldalukon.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

300 ezer forintért adják a szamársajt kilóját
Nem elírás. Igen, magyar forintra átszámítva 300 ezer forint kilója.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik