Virágzó vidékünk

Pazar fotókon Szeged 50 méteres óriáskereke

Zombori József
Zombori József
A Szeged Eye eddig a Széchényi téren forgott az adventi időszakban, idén azonban a dóm előtti téren állították fel mesebeli látványt nyújtva így az esti fényekben.

Szeged adventi látványossága 10 méterrel nagyobb, mint az előző óriáskerék volt, és Szeged egyik legszebb terén, a fogadalmi templom előtti dóm téren üzemel már.

A dóm díszkivilágítása és az óriáskerék fényei különös élményt nyújtanak az arra járóknak, igazi szelfipont lett így a tér. A látványt pedig még egyel nagyobb hatványra emeli majd, ha az adventi vásár faépületei és a forgataga is megtöltik majd az agórát.

Az üzem első napjaiban Zombori József szegedi fotós is a helyszínen volt és pazar képeket készített a fények és formák játékáról.

Az óráskerék egyébként egészen január 8-ig látogatható és felnőtteknek 2500, gyerekeknek 2000 forintba kerül három óráskör.

Tapasztalataink szerint akinek tériszonya, klausztrofóbiája vagy tengeri betegsége van, elképzelhető, hogy nem élvezi majd annyira az utazást, bár az üzemeltetők szerint ötből egy ember pont az óriáskeréknek köszönhetően küzdi le ezeket. A maradék négy viszont akár egy kör után is kiszállhat, csak jelezni kell a gépkezelőnek

– nyilatkozta a Délmagyarnak Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó
Adventi ragyogás a szombathelyi óriáskerék tetejéről
Ilyen még nem volt a városban: napok óta mindenkit izgalomban tartott, milyen is lesz ott fenn!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik