Virágzó vidékünk

Eladnák a szegedi nudista strandot

Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping
Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping
137,6 millió forintért értékesítenék.

Amennyiben a közgyűlés támogatja, eladhatja a város a kiskundorozsmai naturista strand és kemping területét. Amíg viszont nem akad vevő, természetesen bérbe is adnák, írta a Délmagyar.

A naturista strand eladásának témáját is tárgyalja december 16-i ülésén a szegedi közgyűlés. Az előterjesztésben az szerepel, hogy értékesítésre jelöljék ki a Szeged III. Kiskundorozsma belterület kivett strandfürdő alrészlet, valamint kivett beépítetlen terület megjelölésű ingatlanokat. Ez a dorozsmai naturista strand és kemping területét jelenti.

Kiskundorozsma egykor önálló község volt Csongrád-Csanád megyében, ma Szeged városrésze, Szeged közigazgatási területének északnyugati részén helyezkedik el.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. még 2004 novemberében között bérleti szerződést a korábban az érintett önkormányzati tulajdonú területre és ingatlanra, amely idén szeptember végén lejárt

– fogalmaz a portál.

A hasznosítás leggazdaságosabb módja az értékesítés lenne, így értékbecslést is készíttettek. Ez alapján 137,6 millió forintot ér a tárgyi ingatlan.

Mivel a terület a Sziksósfürdő Strand és Kemping szomszédságában van, fürdőként és kempingként nem engednék hasznosítani a leendő új tulajdonosnak, kivéve ha naturista lenne. Az értékesítésre kijelöléssel egyidejűleg bérleteztetésre is kijelölik a területet, amely az előterjesztés szerint vagy az eladásig, vagy sikertelen pályázat esetében az ismételt pályáztatás eredményes lezárultáig tartana.

A Szeged-Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping honlapján az olvasható, hogy közvetlenül a tó partján elhelyezkedő 5 hektáros, parkosított területről van szó. A május elejétől szeptember közepéig nyitva tartó kempingben árammal ellátott sátor- és lakókocsi helyekkel, továbbá bérelhető lakókocsikkal és faházakkal várják a vendégeket. Van lehetőség szabadtéri sütögetésre, sportolásra, továbbá hagyományos és infraszauna is van.

Kapcsolódó
Eladó egy dunántúli gyógyfürdő
Kérdés, hogy a rezsiválság idején érdemes-e ilyen beruházásban gondolkodni?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik