Virágzó vidékünk

Bezárt az egyik legnépszerűbb nógrádi strand

facebook/farkas attila
facebook/farkas attila
A látogatók várhatóan 2024 második felében vehetik újra birtokba a strandfürdőt.

Teljesen megújul a pásztói strand, ennek azonban némi hátránya, hogy idén és jövőre sem tud látogatókat fogadni, az intézményt a felújítás idejére bezárták – írta a Nool.

Kapcsolódó
Szavazással döntenek, kinyisson-e a Mátra kapujának a strandja
A helyiek május 21-ig mondhatnak véleményt igennel vagy nemmel.

Ahhoz, hogy egy strand működjön, legkésőbb április végén el kell indítani az üzemeltetéshez az engedélyek megkérését, be kell szerezni a vegyszereket, el kell kezdeni a karbantartást és a medencék burkolatának javítását is. Mivel ez több millió forint lett volna, úgy gondolták az önkormányzati képviselők, hogy ez felesleges pénzkidobás, hiszen a strandfelújítási projektben a már meglévő medencéket is felújítják, ráadásul nyáron kútfúrás is lesz.

A legfontosabb, hogy a strandunk vízelvezetése már nem felel meg az uniós és vízügyi előírásoknak. Amennyiben nem lenne felújítás, akkor sem nyithatna tehát ki a fürdő, ameddig ezt nem orvosoljuk. Erre maga a tervezés világított rá. Ez több tízmillió forint, de még az idén nyáron megoldjuk. Már erre is megjöttek az engedélyek

– írta közösségi oldalán Farkas Attila, Pásztó polgármestere.

facebook/farkas attila

A polgármester hangsúlyozta, hogy a helyiek, a környékbeliek és a turisták várhatóan 2024 második felében vehetik újra birtokba a strandfürdőt, de akkor már megfelel majd a mai kor követelményeiknek és mind a négy évszakban várja a vendégeket.

Kapcsolódó
675 millió forintért adnák el a Mátra kapujának szégyenfoltját
Egykor a legnépszerűbb szórakozóhely volt Pásztó határában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik