Virágzó vidékünk

Naperőművet épít a Harkányi Gyógyfürdő

mti/sóki tamás
mti/sóki tamás
Az erőmű telepítésével a fürdő a villamosenergia-fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni.

Jó hírrel zárul az év a Harkányi Gyógyfürdő számára, ugyanis pozitív elbírálást és jelentős összegű forrást kapott a vállalat két beadott pályázata, írta a Bama.

Az egyik keretében csaknem 306 millió forint összegből egy 490 és egy 50 kilowatt teljesítményű naperőmű épül az önkormányzat által kijelölt városi tulajdonban lévő – turisztikailag nem hasznosítható – területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején.

Idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedett a fürdő villanyszámlája, így ezen beruházás megvalósítása a legsürgetőbb.

Az erőmű telepítésével a fürdő a villamosenergia-fogyasztásának közel 20 százalékát saját megújuló energiából fogja tudni fedezni. Ez a jelenlegi árak mellett évente 120 millió forintos megtakarítást eredményezhet a villanyszámlán

– olvasható a portálon.

Ezen túlmenően turisztikai fejlesztésekre több mint 514 millió forint támogatást nyert a gyógyfürdő. A pályázat keretében egyrészt egy új, modern, készpénzmentes beléptetőrendszer telepítése, valamint a strand területén a vendéglátás minőségének javítása, arculati egységesítése valósulhat meg, hogy a vendégeket a mindig rendezett, virágos park mellett egy szép épített környezet is fogadhassa.

Kapcsolódó
Korán érik a banán a harkányi csodakertben
Horváth Tamásék díjnyertes harkányi kertjében idén is lesz banánszüret.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik