Virágzó vidékünk

48 millió forintért eladó egy 2000 óta üresen álló kastély

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Befektetőt keresnek Mátyásdombon.

Frissítünk!

A Móra Ingatlan tájékoztatása szerint az ingatlan elkelt.

Valamivel több mint 48 millió forintért kínálják eladásra az egykor szebb napokat látott Lonkai-kastélyt a Fejér megyei Mátyásdombon, írja a feol.hu.

A 670 négyzetméteres, 14 szobás, két szintes mátyásdombi kastélyt az a Lonkai Ármin építette 1902-ben, aki a Festeticsek feketepusztai birtokát tette virágzó gazdasággá.

A Lonkai-kastélyban az államosítást követően mozi és művelődési ház is működött. Később aztán bőrüzemként szolgált, ekkor persze a belső helyiségekhez is hozzányúltak, hogy üzemként tudjon működni. A kastély kerítésén talán még most is látható az a tábla, miszerint a Fővárosi Kézműipari Vállalat tulajdona az épület, mely egyébként 1980-as években vásárolta azt meg az enyingi tanácstól.

A tulajdonjog a lap információi szerint már nem él, mindenesetre egészen 2000-ig varroda üzemelt a kastélyban. Azóta üresen várja új tulajdonosát.  

Néhány évvel korábban egyébként volt, hogy 22 millióra vitték le a kikiáltási árát, de még akkor sem talált gazdára. Most 48.8 millióért kínálják eladásra, hátha lesz olyan befektető, aki fantáziát lát a szép épületben, és megmenti azt.

A képre kattintva galéria nyílik.

Galéria
Wikimedia Commons
Kapcsolódó
Ismered hazánk csodás kastélyait és várait? Teszteld tudásod!
Te bebarangoltad már Magyarország ékszerdobozait?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik