Virágzó vidékünk

Lebontják az utolsó pécsi villamosmegállót

google street view
google street view
1960-ig élte fénykorát, később volt benne hamburgerező, büfé, lángosos, újságos és trafik is.

A pécsi 48-as téren található, a helyiek által a tájba illeszkedő tömegközlekedési megállót 1948-ban építette a Pécsi Városi Közlekedési Vállalat. Az, hogy még áll, annak köszönhető, hogy egy korábbi tulajdonosa megmentette 2009-ben, írta a Pécs Aktuál.

Az ügyben a napokban történt újabb fordulat. A Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két év után felszólította a jelenlegi, shanghai tulajdonost, hogy 30 napon belül bontsa el az épületet, mert ha nem teszi, akkor a Biokom bontja le az ő költségére.

A megállót 1948-ban építették, azt a villamossal utazók még tizenkét évig használták, addig, amíg az utolsó villamos ki nem gurult a Tüzér utcai végállomásról 1960-ban. Utána a megálló a buszra várakozókat szolgálta.

2009-ben az akkori tulajdonos a középső részében még a pécsi villamosról szóló kiállítást is berendezett, később volt benne hamburgerező, büfé, lángosos, újságos és trafik is

– írta a portál.

A városgazdálkodási cég a Pécs Aktuál megkeresésére közölte, hogy

2020. április 18-án a korábbi budapesti lakóhelyű tulajdonosa értékesítette a pavilont egy shanghai lakhelyű vevőnek, akit a mai napig nem sikerült fellelni.

Ez idő óta a pavilonra a közterület-használati szerződést sem kötötték meg, ezért egy vonatkozó önkormányzati rendeletben foglaltak alapján a felépítmény eltávolításáról a Biokom intézkedik, és a felépítmény megőrzéséről a felelős őrzés szabályai szerint gondoskodik.

Kapcsolódó
25 éve vitték Debrecenbe az utolsó hazai gyártású villamost
A KCSV-6 510-es pályaszámú kék csoda 1997. június 13-án indult Budapestről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik