Virágzó vidékünk

Csárdatulajdonos kapta az Év Vendéglőse díjat

Facebook/Tenkes Csárda
Facebook/Tenkes Csárda
Az Év Vendéglőse díjat 2022-ben a Magyar Vendéglátók Ipartestülete tagsága Kovács Gábornak, a Tenkes Csárda tulajdonosának ítélte oda.

Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította az MVI, a díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is – írta a Turizmus.com.

A csarnótai Tenkes Csárda megálmodója a magyar hagyományok életben tartásával folyamatosan, magas színvonalon igényes vendéglátást nyújt a hozzá betérőknek. Mindennapjaikban ötvöződik a hagyományos és a modern konyhatechnológia, a magas minőség és a kreativitás. Az alapanyagaik nagy része elsőosztályú bioorganikus, háztáji nyersanyagokból kerül ki. A csárda mellett évek óta működik a Tenkes Kamra, ahol a távozó vendégek a különböző termékekből-ízekből vásárolhatnak – írták a szakemberről.

Kovács Gábor napi feladatai mellett részt vesz a baranyai kulturális örökség ápolásában, megőrzésében, támogatja a helyi hagyományőrző tevékenységeket, emiatt több elismerésben is részesült.

2016-ban a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága a Tenkes Csárdát felvette a helyi értékek sorába, majd Nemzeti Értékké terjesztette fel. A Magyar Turizmus Zrt. Rozmaring díjjal tüntette ki (2019). A Pannon Borrégió 12 éve minden évben az első 5 étterem közé sorolja a Tenkes Csárdát. 2019-ben a Best of Budapest & Hungary vidéki étterem kategóriában díjazta, 2019-ben a VOSZ elnöksége Az Év Vállalkozója díjban részesítette, 2022-ben Országos Év Vállalkozója lett.

Kapcsolódó
Gundel Károly-díjat kapott Borbás Marcsi
A vendéglátós szakma "Kossuth-díját" idén ketten kapták meg. Borbás Marcsi mellett Macsinka János egri szakembernek ítélték oda az elismerést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik