Virágzó vidékünk

Keresik az ország legkedveltebb erdejét

Agrárminisztérium/Facebook
Agrárminisztérium/Facebook
Az Agrárminisztérium Facebook oldalán lehet szavazni.

Február 11-én indult az Agrárminisztérium Facebook játéka, egy 22 héten át tartó szavazás, melynek keretén belül az Agrárminisztérium közösségi oldalán minden héten bemutat egy-egy állami erdőgazdaságot, és 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amire aztán a közösségi oldalon szavazni lehet.

Elsőként a Pilisi Parkerdő – Parkerdő az emberért Zrt. helyszíneit ismerhetik meg a közösségi oldalra látogatók.

Agrárminisztérium/Facebook

Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.  Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás.

A 21 társaság, melyek az ezt következő hetekben sorra bemutatkoznak, nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére.

A játékban nincs más teendő, mint a közösségi oldalon figyelemmel kísérni a bemutatkozó társaságokat, turisztikai látványosságokat, aztán arra, amelyik legjobban tetszik, szavazni. A szavazatokat az adott helyszín képére való like reakció gomb használatával lehet leadni. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.

Melyik lesz vajon hazánk legkedveltebb erdeje, természeti kincse?

Kapcsolódó
Széleskörű összefogással indul erdőtelepítő program az országban
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) erdőtelepítő programot indít három nemzeti parkkal együttműködve; a programról csütörtökön írták alá a stratégiai megállapodást Budapesten.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik