Virágzó vidékünk

Méretes törpemalacot fogtak be Komlón

Facebook / MancsRanch Pécs
Facebook / MancsRanch Pécs
A rendőrök példaértékű állatszeretetről tettek tanúbizonyságot, kedvesen és óvatosan bántak az utcán tébláboló állattal.

A napokban éjszakai telefonhívás érkezett a pécsi állatbarátokhoz: Komlón egy minessotai törpemalacot találtak – írta a MancsRanch.

Sem a helyi magánállatkert, sem a komlói állatvédők, sem pedig a gyepmester nem tudta fogadni a törpemalacot, ezért keresték meg éjnek idején a pécsieket. A MancsRanch-on vállalták, hogy vigyáznak a kis kóborlóra, amíg az igazolt gazdája nem jelentkezik érte.

Az állatvédők, tekintettel az állatka méretére egy kutya szállító boxot készítettek elő a számára, ám amikor az egyenruhások odaértek, kiderült ki, hogy a szökevény a vártnál jóval nagyobb termetű.

Facebook / MancsRanch Pécs

A riadt malacot először meg kellett nyugtatni, az őt befogadó állatbarát elbeszélgetett vele, megcirógatta a pocakját és a fülét. A négylábú őrizetes ezt annyira élvezte, hogy rögtön eldobta magát.

A kismalacot egy számára előkészített kifutóban helyezték el, ahol három perc elteltével már jóízűen horkolt. Az éjszakai kalandoktól alaposan kimerült a törpelányka.

A Rancson a malacka jelenleg szemmel láthatóan kiválóan érzi magát, szépen eszik és iszik, elfogadja a számára felkínált elemózsiát.

A pécsi állatvédők keresik az állatka igazolt gazdáját, azt kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a malacról, az hívja a MancsRanch oldalán megadott telefonszámot.

Kapcsolódó
Nem találják a Miskolcon kóborló malacot
Szőrén-szálán eltűnt a tarka házisertés.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik