Virágzó vidékünk

Bámulatos a felhők alól a maconkai jégvarázs

Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület
Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület
Szemet gyönyörködtető felvételek a népszerű nógrádi horgásztó "fagyos arcáról".

A Mátra lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt két évtizedben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport fellegvára lett. Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is ismert halastava számos kitüntető cím, elismerés és versenycsúcs birtokosa.

A tóból kifogott rekordfogásokról és érdekességekről a Sokszínű vidék évek óta rendszeresen beszámol. Írtunk például arról, milyen nagy csukát akasztott meg itt a volt profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt, vagy éppen arról, miként vadászott a halakra Reviczky Gábor színművész, A mi kis falunk tévésorozat népszerű állatorvosa.

Maconkán ötvennél több halfaj csábítja a tópartra a horgászokat ahol fogtak már több harcsaóriást, nagy ritkaságnak számtó fekete pontyot, de arra is volt példa, 117 kiló halat fogott 10 óra alatt egy horgász.

Ezúttal nem a nagy fogások kerültek a középpontba. A Maconkai-víztározó és tórendszere Facebook oldalán “Jégvarázs” címmel szemet gyönyörködtető fotókat tettek közzé, melyeken jól látszik, hogy az elmúlt napok hideg időjárása jegessé varázsolta a tórendszer több részét.

A fotókat a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bocsátotta szerkesztőségünk rendelkezésére, melyet olvasóink nevében is köszönünk.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a maconkai jégvarázsról.

Galéria
Kapcsolódó
57 kilós harcsát fogott egy 11 éves kisfiú Maconkán
A hal néhány centi híján elérte a 2 méteres hosszt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik