Virágzó vidékünk

Újranyit Sopron híres szállodája

Facebook / Hotel Lövér
Facebook / Hotel Lövér

Áprilistól újra várja vendégeit a Hotel Lövér, miután a tulajdonos Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal, írja a turizmus.com.

A soproni szálloda a jövőben is 3 csillag superior minősítésű szállodaként várja elsősorban szabadidős egyéni és csoportos vendégeit.

Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerűszállodájában és mi ezzel tapasztalt üzemeltető partnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani

–nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Klemm Balázs, a bérbe vevő Hotel & More Group vezérigazgatója közölte, nyitottak az úgynevezett „hibrid működésre” is, azaz szállodaként, valamint Sopron és környéki nagyvállalatok dolgozóit hosszú távon elszállásoló szálláshelyként való üzemeltetésre. Az átvétel március 9-10-én történik, terveik szerint április második felében nyitja meg ismét kapuit a Hotel Lövér.

A cikkben emlékeztetnek, a Danubius Hotels szállodalánc soproni szállodája még október végén zárt be, miután az energiaárak emelkedésével az akkori bérlő-üzemeltető, a Bartha Hotel Kft. nem tudta vállalni a megemelkedett rezsiköltségeket. Az elmúlt hónapokban a Danubius Hotels új üzemeltetőt keresett a szálloda részére. Bartha György, a szálloda egykori bérlője, s egyben igazgatója ősszel azt nyilatkozta,

az elmúlt néhány hónap gáz- és áramszámláit nézve az éves energiaköltségünk 80 millióról mintegy 420 millióra nőne, s ezt nem tudjuk kigazdálkodni.

Kapcsolódó
Északkelet-magyarországi szálloda lett az Év Hotele
6 hónap alatt több mint 137 ezer voks érkezett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik