Virágzó vidékünk

Népszerű a szombathelyi újrahasználati központ

Facebook/SZOVA Nonprofit Zrt.
Facebook/SZOVA Nonprofit Zrt.
Egy komplett szekrénysor 10 ezer forintba kerül, ami egyben az árplafon is.

A központba bármelyik szombathelyi lakos leadhatja használati tárgyait, ruhák és elektronikai eszközök kivételével. A cég rendszeresen tesz fel fotókat a Facebook-oldalra az új használt eszközökről, amit akár telefonon le is lehet foglalni.

Többen is vannak, akik innen rendezték be az albérletüket

– nyilatkozta a nyugat.hu-nak Horváth Richárd, a SZOVA Nonprofit Zrt. hulladékgazdálkodási igazgatója, ami érthető, hiszen egy kisbútor ezer, egy fotel 3 ezer, egy komplett szekrénysor 10 ezer forintba kerül, ami egyben az árplafon is.

Eddig 2500 tárgyat adtunk el. Sokszor előfordul, hogy amit behoznak, az már aznap gazdára is talál. A három hónap alatt még semmit nem kellett kidobnunk, igaz, közben már elindítottunk egy hátsó kisebb raktárat is, mert a bútoroknak azért kell a hely

– emelte ki az igazgató.

Facebook/SZOVA Nonprofit Zrt.

A csarnok jelentős részét a bútorok foglalják el. Van itt minden, éjjeliszekrények, ágyak, komódok, komplett szekrénysorok, némelyik meglepően jó állapotban. De vannak itt edények, poharak, korcsolyák, játékok, sőt egy földgömb is.

Hoztak be plüssállatokat is, azt hittük, azok végleg nálunk maradnak, mert kinek kellene egy öreg mackó? De aztán az összes elkelt, olyannyira, hogy jelenleg egy sincs belőlük

– mesélte a portálnak Horváth Richárd.

A csarnok elején egy komplett könyvtár várja a böngészőket. A könyvek még a korábban bezárt szentkirályi iskolából érkeztek. Már fogyott belőlük szépen, de aki siet, az még mindig kincsekre lelhet százforintos darabáron.

A Vasút utca 15. szám alatti központ kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között, illetve szombatonként 8 és 14 óra között várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó
Használt termékek piaca is működik a kaposvári hulladékudvarban
A hulladékudvarból úgynevezett tárolási díj fejében lehet hazavinni a még használható, de kidobott tárgyakat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik