Virágzó vidékünk

12 méter magas a Tisza-tó legújabb, kétszintes kilátója

youtube
youtube
Akinek szerencséje van, az a magasból láthatja a madárrezervátum legcsodásabb madarait is.

Várhatóan júniusra készül el a Tisza-tó új, a tiszavalki Szivárvány Kikötőből vízben elérhető új kilátója, ahonan a Tisza-tavi Madárrezervátum Tiszavalki-medencére eső területének egy részét lehet majd belátni, írta az I love Tisza-tó.

A kikötő környékén korábban állt egy másik kilátó, aminek az évek folyamán erősen leromlott az állapota, így lebontották. Az új ennek a helyén épül és remélik, éppen olyan népszerű lesz, mint elődje.

A Szivárvány Kikötő végéből körülbelül 800 méterre lehet majd megtalálni az új kilátót. Motorcsónakkal, esetleg kajakkal vagy kenuval, míg a kalandosabb kedvűek SUP-pal tudják megközelíteni

– mondta a portálnak dr. Csapó Zoltán, a tiszavalki Szivárvány Kikötő vezetője.

A 12 méter magas, kétszintes kilátó tetejéről az Apota nevű területet, valamint a Liliomos-öblöt lehet belátni és akinek szerencséje van, annak a madárrezervátum legcsodásabb madarai is megmutatják magukat.

Az elmúlt két évben három vízről megközelíthető kilátó is épült a Tisza-tavon: a Bölömbika kilátót Sarud környékén, a Fattyúszerkő kilátót Poroszló környékén, míg a Küszvágó csér nevű kilátót Tiszafüred környékén lehet megtalálni.

Kapcsolódó
Új látogatóközpont létesül a Tisza-tavon
A terveket már be is mutatták.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik