Virágzó vidékünk

Először adják át a Szegedi papucsért-díjat

mti/rosta tibor
mti/rosta tibor
Június 10-én rendezik meg a a Szegedi Papucs Napját.

A Szegedi Papucsért Alapítvány kezdeményezésére június 10-én, szombaton immár ötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Papucs Napját, hogy felhívják a figyelmet erre a különleges lábbelire, írta a szeged.hu.

Egész nap változatos programok várják az érdeklődőket Szegeden. Idén is lesz papucsvásár, érkeznek magyarországi és vajdasági papucsos mesterek, akiktől a helyszínen vásárolni lehet és rendelést is vesznek fel egyedi igényekre. A vásárt a papucshoz kötődő pipacsos népművészeti és kézműves termékek kínálata színesíti.

Megtekinthető a tavaly megnyitott Mesepapucsok kiállítás, amely a szegedi papucsok mesés világába kalauzol. A Dabasi Trafik Kör a szegedi papucsok mesei motívumvilágából indult ki egyedi installációjuk megalkotásakor, benne Attalai Zita újraalkotott papucscsodáival. A kiállításon láthatók gyerekpapucsok az alapítvány gyűjteményéből és a ma alkotó papucsos mesterek és papucshímzők munkái is.

A szervezők – ahogy minden évben – meglepetéssel készülnek: új, gyerekeknek és kézműveseknek is érdekes pályázatot hirdetnek meg, valamint először adják át a Szegedi papucsért-díjat, de hogy ki kapja, arra csak a helyszínen derül fény. A rendezvény programjai ingyenesen látogathatóak, mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó
Elhunyt a szegedi papucskészítés legendás mestere
1947-ben tett mestervizsgát, önálló műhelyét akkor kétszobás lakásának egyik helyiségében rendezte be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik