Virágzó vidékünk

Alkalmasak fürdőzésre a Velencei-tó strandjai

Facebook / Balázs Barbara
Facebook / Balázs Barbara
Már május végén többen megmártóztak a tóban.

Megérkeztek az első vízminősítések a fürdőszezon kezdetén, a Velencei-tó összes engedélyezett strandja alkalmas a fürdésre – írta a Fejér vármegyei hírportál.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Közegészségügyi Laboratóriumi és Módszertani Főosztályának fürdővíz minőségi térképe 13 strandot jelöl a tó környezetében. A hatóság a fürdővizekből a nyári szezonban havonta mintát vesz, ez alapján minősít.

A strandok vizéből május 22-én vették az utolsó mintákat, és besorolásukat június 2-i dátummal frissítették.

A hatóság az E. coli és az Enterococcus baktériumok számát vizsgálta. A vízminőség alapján a fürdőhelyek többsége jó minősítést kapott.

Az Agárdi Park Strand Kemping, a Velence Korzó strandja és az Északi strand kiváló, a Tópart utcai strand és a gárdonyi Tini strand tűrhető, a Napsugár strand jó, a Sirály strand jó, a Pisztráng utcai strand jó, a velencefürdői Tóparty Rendezvénystrand és a Keleti strand jó, a Velence Resort Spa strandja jó, a velencei Drótszamár strand egyaránt jó minősítést kapott a legutóbbi vízminőségi vizsgálatokon.

A Velencei-tóban már május vége óta rendszeresen fürödnek a látogatók, a tapasztalatok alapján fürdésre és úszásra is alkalmas a víz.

Kapcsolódó
Ezért zárták be a Velencei-tó kedvelt strandját
Emberi ürülékkel szennyeződött a Velencei tó strandja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik