Virágzó vidékünk

Kiváló a víz minősége fürdőzésre a Tisza-tavon

Facebook/Poroszló Tisza-tavi Strand
Facebook/Poroszló Tisza-tavi Strand

A vízminőség adott, a fürdőzni vágyók biztonsággal csobbanhatnak a Tisza-tó szabad vizű strandjainál – írta meg a Heol.

Heves megyei illetékességi területén négy engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely várja a felfrissülni vágyókat. Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló fürdőhelyeinek közegészségügyi-járványügyi ellenőrzése folyamatos, az első eredmények alapján a vízminőség megfelelő – derül ki a Heves Megyei Kormányhivatal vizsgálatából.

A vízvizsgálatok számát az üzemeltetési idő hosszúsága határozza meg, ami azt jelenti, hogy a szezon előtti mintavételt követően havonta egy alkalommal új vizsgálat szükséges valamennyi fürdőhely esetében a nyár végéig. A mintavételeket és a vizsgálatokat akkreditált laboratóriumban végzik.

Kapcsolódó
Így mutatnak a felhők alól a Duna szabadstrandjai
Kényeztessük magunkat a gyönyörű fotókkal.

A szabad vízi fürdővizek minősítése négy egymást követő év bakteriológiai vizsgálati eredménye alapján történik. Az értékelés a vízminőség változását és az esetlegesen felmerülő egészségkockázatokat is tükrözi. Az idei első vízvizsgálatok eredményei szerint Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud szabad vizű strandjainak, és a Poroszlói fürdőhely vize megfelelő.

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására. Szabálytalanság észlelése esetén – a fürdőzők egészsége érdekében – a szakemberek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.

Kapcsolódó
Ezen az 57 helyen strandolhatunk ingyen a Balatonnál
A nyaralás tervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy van-e a közelben szabadstrand, mely jelentősen csökkentheti a költségeinket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik