Virágzó vidékünk

Fizetős lett a Tisza-tó népszerű szabadstrandja

facebook/Poroszló Szabadstrand Nádas Büfé
facebook/Poroszló Szabadstrand Nádas Büfé
Fő okai a problémás látogatók és lopások növekvő száma voltak.

Július 7. óta már csak belépőjegy váltásával látogatható a Tisza-tó közkedvelt szabadstrandja Poroszlón, mert az elmúlt időszakban egyre több biztonsági probléma lépett fel, írta az I love Tisza-tó.

Kapcsolódó
Ennyiért lubickolhatunk idén a Tisza-tavi strandokon
Nem mindenütt van belépő, viszont egyik strand látogatásához sem kell védettségi igazolvány.

Görbe Róbert és munkatársai 20 éve üzemeltetik a kikötőt, a strandot és a part melletti éttermet. A strand az elmúlt két évtizedben mindig ingyenes volt, ám az ingyenességet sokan nem becsülték meg.

Nagyon örülünk, hogy sokan látogatnak el hozzánk, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Az elmúlt hetekben sajnos megnövekedett a lopások száma, többen nem tartották be a házirendünket és ezek miatt egyre több lett a hasonló atrocitás, volt, hogy rendőrt is kellett hívni

– mondta a portálnak Görbe Róbert.

A jó hírüket nem szerették volna elveszíteni, ezért keresték a megoldásokat. Végül arra jutottak, hogy körbekordonozzák a területet, belépőssé teszik a strandot és a bevételt a biztonságra és az infrastruktúrára, a vendégek kényelmére fordítják.

A most bevezetett intézkedésekkel ugyanakkor könnyebben be tudják tartani az ÁNTSZ jelenlegi létszámkorlátozási szabályait.

A tó egyik legkisebb strandja a poroszlói szabadstrand, amely továbbra is szeretné megtartani az ottani családias légkört, még ha ennek ilyen ára is van.

A poroszlói lakosok számára továbbra is ingyenesen látogatható a strand.

Kapcsolódó
Csak vízen közelíthető meg a Tisza-tó két új kilátója
A két különleges kilátó egyike a Ravasz-háton, míg a másik a Csapói Holt-Tiszán található.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik