Virágzó vidékünk

Sorra nyitnak a hazai élményfürdők és aquaparkok

FACEBOOK/RQ VÍZI ÉLMÉNYPARK ÉS GYÓGYFÜRDŐ
FACEBOOK/RQ VÍZI ÉLMÉNYPARK ÉS GYÓGYFÜRDŐ
A nyári szünet első napjait sem kell „szárazon” átvészelni.

Az iskolai szünet első napjaira a legtöbb – eddig még nem üzemelő – strand és aquapark is kinyit – írja a Termálonline.

Összesen 21 medencével várja a fürdőzőket a megújuló RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győrben. A korábbi nevén Rába Quelle fürdőt több mint 20 milliárd forintból alakították át, ezzel az elmúlt évek legnagyobb volumenű fürdőfejlesztése lett. A június 17-én nyitó létesítményben felújították a fedett fürdőt, szabadtéren pedig vízi élményparkot alakítottak ki egy szódásszifon alakú csúszdatoronnyal. Egy védőgát építésével megakadályozták, hogy a Mosoni-Duna vagy a Rába áradása esetén a víz betörjön a területre.

A dunaújvárosi Aquantis élményfürdő június 16-tól látogatható. Idén egy új napozóterasz is fogadja a pihenni érkezőket. Viszont takarékossági okokból a wellness részleg és a szauna nem működik.

A Tófürdő június 17-én nyit Szombathelyen öt medencével és négy csúszdával. Előreláthatólag augusztus 20-ig látogatható majd.

Zalaegerszegen június 17-én nyitják a szezont az összes fürdőhelyen. Mindenki talál majd az igényeinek megfelelő fürdési lehetőséget: az AquaCity 7 óriáscsúszdával és 7 medencével, a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda a strandi résszel, a Gébárti Tóstrand pedig a természetes vízével várja a felfrissülni vágyókat.

A kisvárdai Aquacinema fürdő már múlt héten megnyitott, de a csúszdapark csak június 17-től lesz elérhető a szezon összes napján.

Kapcsolódó
Mindössze 1430 forint a felnőtt belépő ebbe a hazai termálfürdőbe
A gyerekek 850 forintért élvezhetik a strandot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik