Virágzó vidékünk

Ékszerdobozzá varázsolják Tokaj belvárosát

MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor
MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor
Építészeti kincsek is megújulnak.

Történelmi léptékű és átfogó fejlesztések indulnak Tokaj belvárosában, amelyeknek köszönhetően építészeti kincsek újulnak meg, valóságos ékszerdobozzá varázsolva a várost, írta az MTI.

Mindezt Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Óriási út és lehetőségek előtt áll Tokaj. A történelmi épületek mellett, 800 méter hosszan megújul a város fő utcája, ahol parkok, kávézók létesülnek és ahová éttermek települnek majd be

– fogalmazott a politikus.

Hozzátette: ez azért is fontos, mert Tokaj a világörökség része, a magyarság emblematikus városa, a Tokaj márkanevet pedig világszerte ismerik.

pixabay

A fejlesztések célja, hogy a Tokaji Aszú névadó településén, a fehér borok és a színes kultúra városában kialakuljon egy erős bor, gasztro és turisztikai termékkínálat, amelynek csodájára jár a világ

– fűzte hozzá Koncz Zsófia, aki arról is beszélt, hogy a minőségi szálláshelyek mellé most olyan attrakciók is létrejönnek, melyek élettel töltik meg a belvárost, így reményeik szerint egyre többen érkezhetnek majd Tokajba.

Kiemelt képünkön a tokaji belváros egyik utcája – dekorációs céllal felfüggesztett színes esernyőkkel – látható.

Kapcsolódó
Idén is borjáratokon fedezhető fel a tokaji borvidék
Tokaj városa ráadásul épp idén ünnepli 950 éves jubileumát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik