Virágzó vidékünk

Kilátók újultak meg a Balatonnál

györkő zsombor
györkő zsombor
740 millió forint pályázati támogatást költöttek a projektre.

Balaton-parti kilátókat és kilátópontokat érintő fejlesztést valósított meg egy, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezette konzorcium a közelmúltban – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közleményben MTI-t.

Az ügynökség az alapítvánnyal, a fonyódi önkormányzattal, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-vel, a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft.-vel, valamint a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.-vel együttműködve mintegy 740 millió forint pályázati támogatást költött a projektre

– írták.

A beruházás eredményeként Fonyódon promóciós táblákat helyeztek el a Sipos-hegyi kilátónál, megújították a várhegyi Széplátó környezetét, Gyenesdiáson a Festetics-kilátó, Szigligeten az Óvár-kilátó, Balatonföldváron a Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó szolgáltatásainak fejlesztése és bővítése történt meg.

Átfogó felújításon esett át Fonyódon a Szaplonczay sétány, elkészült Szántódon a Molyhos tölgy pihenőterasz, Balatonlellén a Kishegyi erdei élményközpont és kilátóterasz, Balatongyörökön a családbarát mese tanösvény.

Sor került múzeumpedagógiai fejlesztésekre, a marketingkommunikációs eszközök egységesítésére, emellett gyermekfoglalkoztató füzet és online gyermekjátékok készültek a kilátókról 5-9 éves gyermekeknek – sorolták.

A fejlesztés célja a kilátók és kilátópontok “hálózatba kapcsolása” volt. Javasolják a látogatóknak, hogy a létesítményeket egymás után fedezzék fel, ez hozzájárul az érintett településeken eltöltött vendégéjszakák számának növekedéséhez, a térségre jellemző szezonalitás csökkentéséhez

– hangsúlyozták a közleményben.

Kiemelt képünkön a gyenesdiási Festetics-kilátó látható.

Kapcsolódó
Újranyitották a Balaton legszebb panorámájú kilátóját
Ismét megnyitották a tihanyi Őrtorony-kilátót.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik