Virágzó vidékünk

Továbbra is kilőhetik a Pécsen garázdálkodó vaddisznókat

pixabay
pixabay
December 31-ig a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban engedélyezett a vadászat.

Meghosszabbította a rendőrség a belterületi vadászatra adott engedélyt a kártékony pécsi vaddisznóállomány megfékezésére, írta a Pécs Aktuál.

A pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt korábban lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint július 10-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett, mivel a vaddisznók továbbra is jelen vannak a területen

– írta a portál.

A belterületi vadászattal érintett terület Pécsen a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területe.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Kapcsolódó
30 vaddisznó vágtatott át egy autó előtt a Mátrában
A 2018-as sertéspestis óta nagyon ritkának számít, hogy ennyi egyed legyen egy kondában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik