Mozaik

Óriáscsapdát állítottak a vaddisznóknak Balatonalmádiban

Egy csapóajtóval ellátott erős faszerkezetet állíttatott fel Balatonalmádiban Fabó Péter polgármester: a vaddisznócsapdára azért volt szükség, mert a város utcáin csatangolnak az anyakocák a malacaikkal, számolt be róla a likebalaton.hu.

A lap cikke szerint nemrég le is videózták, ahogy a város északi részében fekvő Bartók utcán két nagy vaddisznó tucatnyi kismalaccal menekült a sötétben érkező autó elől.

A polgármester a Facebook-oldalán azt írta, reméli, hogy a csapda hatékonyan működik majd.

Biztos vagyok abban, hogy a csapdázás segíti problémáink megoldását, de a problémát megszüntetni nem fogja. Ezért minden illetékes döntéshozónak és szakembernek levelet írtam, hogy üljünk össze és lépjünk tovább

– fogalmazott.

A cikkben emlékeztetnek, hasonló csapdát állítottak fel az előző években a környező településeken, például Révfülöpön. A szerkezet úgy működik, hogy takarmányt szórnak a csapda közepére, és a kalyiba belsejében lévő vékony zsinórhoz hozzáérő vaddisznók működésbe léptetik a csapóajtót, ami bezárul. Ezután a vadásztársaság szakemberei ketrecet raknak a csapóajtó elé, majd elszállítják az állatot.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik