Virágzó vidékünk

Festékdobálással indul az idei Krisna-völgyi búcsú

Facebook/Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm
Facebook/Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm
Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékdobálás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő, évente 30 ezer látogatót fogadó Krisna-völgyben kertészeti körvezetésekre és bemutatókra, gyógynövény túrákra, Frangipáni virágvásárra invitálják a fenntarthatóság iránt érdeklődőket,  a Tehenészek Konyhájában szabadtűzön készült kézműves finomságokat, az étterem sátorban indiai street foodot, kürtőskalácsot, vegetáriánus pizzát, vegán fagyit, valamint teljes indiai és magyaros vega menüt kínálnak.

A szervezők kiemelték, hogy a szépség és divat jegyében lesz indiai ruhavásár, arcfestés, testdíszítés, hennafestés, keletiékszer- és száribemutató, száripróba, a kézművességnek otthont adó Syama Handmade műhelyében a gyapjú feldolgozását, a gerebenezést, a fonást és a kender tilolását ismerhetik meg a látogatók.

A művészeteket indiai táncok, tradicionális indiai zene és hangszerbemutató, valamint Kövi Szabolcs meditatív fuvolakoncertje “hozza közelebb” a vendégekhez, akik a védikus iskola épületében kipróbálhatják az indiai sakkot, láthatnak védikus tanórát és bűvészelőadást is.

Jelezték: a közönségtalálkozókon a TikTok krisnás sztárja, Vallabhi, az öt évtizede a védikus bölcsességnek élő tanító, Sivaráma Swami, valamint Youtube-videóiról híres Bhaktipada Goswami várja az érdeklődőket.

A búcsú első napján, pénteken kerül sor Holira, a Színek Fesztiváljára és festékszóró játékra, szombaton és vasárnap tradicionális, tűzceremóniával kísért védikus esküvő a fő rendezvény – közölték, megjegyezve, hogy esténként a szerzetesekkel együtt lehet zenélni és táncolni a Kírtan Jam programon.

A korábbi búcsúkhoz hasonlóan idén is megtekinthető a templomépület, a Mandír, valamint a közelmúltban átadott, liszt, olaj és egyebek mellett faapríték előállítására szolgáló ökrös járgányház, “Magyarország egyetlen működő természetbarát erőműve” is.

A mintegy 300 hektáros Krisna-völgyben a séta mellett ökrös szekérrel és kisvasúttal lehet közlekedni – utaltak rá.

A látogatók pecséteket gyűjthetnek a különféle helyszíneken és programokon, amelyekért meglepetés ajándékokat kaphatnak, a vásársoron ékszerek, ruhák, mézek, kézműves termékek, védikus filozófia témájú könyvek közül válogathatnak és igénybe vehetik asztrológus szolgáltatásit.

Az idén harminc éves látogatók 30 százalékos kedvezményt kapnak a belépőjegy árából, és várhatóan a búcsúban érkezik majd meg Krisna-völgy fennállásának 500 ezredik vendége, akinek különleges meglepetés ajándékkal készülnek – olvasható a tájékoztatójukban. (MTI)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik