Virágzó vidékünk

Idén is megválasztják az év madárbarát településeit

Pixabay
Pixabay
Olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen.

Az Év Madárbarát települése cím elnyerésére hirdet pályázatot önkormányzatok részére a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szeptember 15-i határidővel.

A projektre olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen, és amelyek közterületein, intézményeiben már vannak kihelyezve madárvédelmi eszközök (odúk, odútelepek) – közölte honlapján az MME.

A pályázatra olyan magyarországi települések önkormányzatai pályázhatnak, amelyek

  • nem tartoznak az MME Madárbarát település mintaprojekt tíz települése közé,
  • amelyek közterületein, intézményeiben már legalább egy éve kihelyeztek madárvédelmi/természetvédelmi eszközöket (például odúkat, odútelepeket) és
  • amely tudja vállalni, hogy tanösvényt telepít.

A pályázatban való részvételnél nem feltétel, de előnyt jelent, ha a település rendelkezik természetvédelmi, és/vagy biodiverzitási stratégiával, illetve rendelkezik bármilyen saját természet- vagy környezetvédelmi rendelettel, vagy ha az önkormányzati alkalmazottak között van természetvédelmi referens vagy olyan személy, aki hasonló feladatkörrel bíztak meg.

A nyertes pályázó többek között egy Madárbarát kert tanösvényt kap.

A pályázatot kizárólag elektronikusan lehet benyújtani az egyesület honlapján 2023. szeptember 15-ig.

Kapcsolódó
132 milliós madárbarát-fejlesztés Dél-Baranyában
Sörnyitó formájú oszlopfőkkel védik a madarakat az áramütéstől.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik