Virágzó vidékünk

Tizenkét hazai tájegységen lehet e-bringát bérelni

Unsplash
Unsplash
Az elektromos kerékpár olyanok számára is megadják a biciklis felfedezés élményét, akik a hosszabb vagy nagyobb szintkülönbségű utakat hagyományos biciklin nem mernék bevállalni.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2020-ban a hazai nemzeti parkok számára elindította az E-Kerékpár Programot. A Program célja, hogy bővítse a nemzeti parkok aktív turisztikai kínálatát, így a látogatók teljesen új, kényelmes és természetbarát módon ismerhetik meg Magyarország természeti értékeit, egy- vagy többnapos e-kerékpáros túrák során – írják a program honlapján.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok olyanok számára is megadják a biciklis felfedezés élményét, akik a hosszabb vagy nagyobb szintkülönbségű utakat hagyományos biciklin nem mernék bevállalni. Ezáltal ráadásul olyan új, eldugott úti célok is szóba jöhetnek, melyek sem hagyományos kerékpárral, sem pedig gépjárművel nem hozzáférhetők, közben pedig nem a tekerés miatti erőkifejtésre kell összpontosítani, hanem a táj szépségeiben is többet lehet gyönyörködni.

A több mint 200 kerékpár e-kerékpár bérelhető az ország 12 tájegységén – a Börzsöny, Cserehát, Dél-Bükk, Dél-Zala, Dunakanyar, Észak-Bükk, Fertő-Táj, Mecsek-Villány, Őrség és Vendvidék, Pilis és Budai hegység, Tokaj-Zemplén és a legújabbként a Zselic tekerhető körbe. Különböző hosszúságú és nehézségű vezetett túrák közül lehet választani, de a kibérelt kerékpárokkal – melyhez sisakot, zárat és láthatósági mellényt is adnak – saját elképzelés alapján is kirándulhatunk.

A részvételi díj a túra hosszától és tájegységtől függően 6-14 ezer forint/fő között mozog.

Kapcsolódó
Hollandiában található a világ első kerékpáros könyvtára
Az utrechti könyvtár lehetőséget kínál a kerékpárosoknak, hogy kerékpározással tölthessék fel e-eszközeiket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik