Virágzó vidékünk

80 forintért adja az almát egy borsodi gazda

pixabay
pixabay
Folyamatosan nyitnak a szedd magad almaföldek.

Augusztus végén megkezdődött az almaszezon, ami jellemzően késő őszig tart. Az időjárás  ebben az évben kedvezett a gyümölcsnek, prognózisok szerint idén közel dupla  annyi termést szüretelhetnek a termelők, mint tavaly.

A korábbi évekhez hasonlóan szeptember első napjaitól már kínálják a télen is elálló fajtákat a gazdák és gazdaságok. Áraik lényegesen olcsóbbak, mint a nagy áruházláncokban kínált gyümölcs, mely azokban gyakran akciósan is 500-700 forintba kerül.

Körülnéztünk az interneten található kínálatban, ahol a közösségi portáltól kezdve a hirdetési újságokig megannyi akciót találtunk. Többségükben az a közös, hogy fára sem kell mászni, mert ládákból válogatható, vagy az alacsony fákról a földön állva is leszedhető az alma.

Az árak változóak, jelenleg 150-350 között kínálják a minőségi magyar almát. A Facebookon IDE KATTINTVA találunk ajánlatokat, a szedd magad almaföldek között pedig ITT BÖNGÉSZHETÜNK.

A legolcsóbban kínált étkezési almát egy hirdetési portálon találtuk. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Perecsén 80 forint kilogrammonkénti áron adja a gazda a BIO Idared, Florina, Starking, Freedom fajtájú almát a szeptember 23-án kezdődő akcióban.

44 ezer darab fa közül válogathat tetszőlegesen, nincs fa megkötés, azt szedi le, ami tetszik

– olvasható a hirdetésben.

Érdekességként: cefrének való léalmát sok helyen már 55 forint/kilós áron is adnak.

Kapcsolódó
Végleg kiszorult az almapiacról régi kedvencünk, a Jonatán
Egy kifejezetten jó ízű, közkedvelt almafajtának számított. De miért nem lehet már kapni?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik