Virágzó vidékünk

Prédikálószékről legszebb arcát mutatja a Dunakanyar

Hatvani Anikó
Hatvani Anikó
A felhősapkák tették még különlegesebbé a panorámát.

Prédikálószék kétségkívül az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a Dunakanyarban, és a csodás panorámáról készült fotót látva, nem is lehet kérdés, hogy honnan ez a hírnév.

Hatvani Anikó

A Prédikálószék a Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb hegye a 639 méteres magasságával, őt követi az Öreg-vágás-hegy 654 méterrel és a csúcstartó Dobogó-kő a 699 méteres csúcsával. Prédikálószék északi és keleti lejtői Visegrád területére esnek, míg déli és nyugati oldala Dömös közigazgatási területén helyezkedik el, innen is indul az egyik túraútvonal a hegy felé. De Prédikálószékre vezet túrösvény Pilisszentlászlóról, Lepencéről, Szentendre Izbég városrésze irányából, a Dömörkapu–Sikáros felől és Pilisszentkeresztről is.

És azt is érdemes tudni, hogy a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján található kilátó is Prédikálószéken épült.

Hatvani Anikó

A mostani fotókat Hatvani Anikó készítette, aki már mutatott nekünk szépséget a környékről. A különleges virágtakaróba borult pilisi Majdán-fensíkot kapta lencsevégre.

Budapesten élek, és mivel nagy természetjáró vagyok, heti rendszerességgel túrázok, ha időm engedi kétszer is útra kelek. A Pilis és a Visegrádi-hegység mellett, Börzsöny és a Mátra a közkedvelt túraútvonalaim

– mesélte Anikó, aki húsz éve egy alapítványt vezet, amely bölcsődés, óvodás korú gyermekek napközbeni ellátásával foglalkozik.

Kapcsolódó
Prédikálószékről minden évszakban csodás a világ
Fotósorozaton látható a a négy évszak változása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik