Virágzó vidékünk

Eredeti szépségében ragyog az öreg pécsi villamos

facebook/BIOKOM Nonprofit Kft.
facebook/BIOKOM Nonprofit Kft.
Új helyszínen láthatja a nagyközönség.

Befejeződtek a pécsi villamos és környezetének megújítási munkálatai, közölte Facebook oldalán a BIOKOM Nonprofit Kft.

Miután a Baranya Vármegyei Kormányhivatal tavaly a mintegy 10 éve a pécsi Ferencesek utcájában álló villamos elszállíttatásáról határozott, a BIOKOM Nonprofit Kft. saját erőből megkezdte a szerelvény teljes körű felújítását annak érdekében, hogy a pécsiek új helyszínen, megszépült állapotban tekinthessék meg a villamost.

A BIOKOM NKft. munkatársai nem csak a kocsit újították fel kívül-belül, hanem a Balokányban – ahol két vonal végállomása is volt – az új helyszínül szolgáló területet is rendbe tették, parkosították, valamint a kilátogatók információkat olvashatnak, régi képeket tekinthetnek meg az egykori pécsi villamosközlekedés útvonalairól szerelvényeiről

– írta a társaság.

Galéria
facebook/BIOKOM Nonprofit Kft.

Az érdeklődök arról is tájékozódhatnak, hogy a kiállított jármű ugyan nem közlekedett Pécsen, hiszen egyetlen, a városban közlekedő villamos sem maradt fent, amely kiállítható lett volna. A kiállított járgány ugyanakkor nagyban hasonlít az ötvenes években itt közlekedő járművekre, illetve a Ferencesek utcájában eltöltött közel 10 év miatt igazán pécsinek érezhetik ezt a kocsit, amely a jövőben megannyi rendezvény otthonául is szolgálhat.

Így került új helyére a villamos

Kapcsolódó
Hatodszor is Európa legszebbje a miskolci adventi villamos
A jármű eddig minden évben megnyerte a versenyt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik