Virágzó vidékünk

Kiderült, mik Magyarország legújabb kincsei

mti/varga györgy
mti/varga györgy
A „Magyarország kincsei” védjegy megszerzéséhez önkéntesen jelentkezhetnek a szolgáltatók.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. “Magyarország kincsei” védjegye különböző turisztikai területek szolgáltatói számára szerezhető meg. A „Magyarország kincsei” úgynevezett ernyővédjegy, melyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület működtet.

Az ernyővédjegyhez jelenleg 8 védjegytípus tartozik: gyógyhely, gyógyfürdő, wellnessfürdő, élményfürdő, vár, kastély, vízparti fizetős strand és vízparti ingyenes strand. A „Magyarország kincsei” védjegy megszerzéséhez önkéntesen jelentkezhetnek a szolgáltatók.

2023. november 7-ig egy kastély – a Gödöllői Királyi Kastély – és öt balatoni fizetős strand volt a “Magyarország kincsei” védjegy tulajdonosa. Ezen a napon a Magyar Fürdőszövetség bükfürdői közgyűlésén – a turisztikai attrakciók 2023 év elején megkezdett minősítési folyamatában – első ízben kaptak “Magyarország kincsei” védjegyet tanúsító oklevelet fürdők és gyógyhelyek.

Sárvár négy kategóriában kapta meg a “Magyarország kincsei” védjegyet.

Gyógyhely kategóriában két terület – a Sárvári Arborétum és a városi Csónakázó-tó környéke – nyerte el a minősítést, míg a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő három kategóriában – gyógyfürdő, élményfürdő és wellnessfürdő – került be a kimagasló színvonalat képviselő szolgáltatók közé.

Élményfürdő kategóriában az Aquarius Nyíregyháza, míg gyógyhely kategóriában – Sárvár mellett – Hajdúszoboszló, Hévíz és Gyula kapta meg az elismerő címet, melynek viselésére két éven át jogosultak a díjazottak.

Kiemelt képünkön a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

Kapcsolódó
Magyar hotel a világ legjobb vidéki luxusszállodája
A sárvári hét tó partján található szállodát fennállása során eddig is számos rangos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik