Virágzó vidékünk

Bámulatos videó a Tatai Öreg-tóról kirepülő vadludakról

Az egyik legszebb természeti attrakció Magyarországon az őszi daru– és vadlúdvonulás a Tatai Öreg-tónál.

Most egy hidegrázós, lenyűgöző szépségű és látványvilágú videó készült arról, ahogy több ezer vadlúd egyszerre száll fel a tóról. A rövid kis videóklipnek nemcsak a formáit, fényeit, színeit adja a természet, hanem a hangot is. Érdemes feltenni a fejhallgatót, feltekerni a hangerőt, nagyképernyőre váltani és elmerülni ebben a rövid kis csodában.

Csodálatos látvány a Tatai Öreg-tónál: több ezer vadlúd hagyja el egyszerre a tavat, mintha egy élő dominósor indulna meg

– írta kommentárként a videóhoz az alkotó csapat, a Filmdzsungel Stúdió, akik a földről és a levegőből is rögzítettek képsorokat. Gratulálunk a felvételhez, amit alább meg is tekinthetnek:

A Tatai Öreg-tóról több mint 12 ezer vadlúd húzott ki táplálkozó területére, közülük olyan ritka példányokat is megfigyeltek, mint a vörösnyakú lúd és apácalúd

– írta meg közösségi oldalán a Tatai Vadlúd Sokadalom, amely Magyarország legnagyobb télköszöntő madárfesztiválja.

Különlegessége, hogy a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelmére létrehozott Ramsari Egyezmény hatálya alá tartozó Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely Európában, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz.

Az eseményt november 24-én és 25-én rendezik majd meg az Tatai Öreg-tónál. A részletes programok ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó
Vadludak tízezrei gyülekeznek Tatán
Igazán látványosnak ígérkezik a közelgő Tatai Vadlúd Sokadalom eseménye.
Olvasói sztorik