Virágzó vidékünk

Azahriah és a nyári völgyvárosi fényfoszlányok

hegedűs márk
hegedűs márk
Egy fiatal salgótarjáni fotós képei a borongós őszi napokon a mögöttünk hagyott nyár emlékezetes pillanatait mutatják be.

Különleges kiállítás nyílt meg a napokban a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban. Különlegességét nem csupán az adja, hogy egy tehetséges helyi fotós, a 26 éves Hegedűs Márk felvételeit láthatja a nagyérdemű, hanem az is különleges, hogy ezeken a borongós őszi napokon a „Nyári fényfoszlányok” című tárlat a mögöttünk hagyott nyár legemlékezetesebb völgyvárosi – ahogy sokan nevezik Salgótarjánt – rendezvényfotóit tárja a közönség elé.

Akik végigtekintenek az idei késő tavasz és nyár salgótarjáni eseményfotóin, azoknak egy élettel teli, lüktető város és annak vidám, felszabadult közössége mutatkozik meg. Néha pörgő és izgalmas, máskor hívogató és kellemesen ráérős. A képeken azt láthatjuk, hogy a salgótarjáni programválaszték minden korosztályt megszólított, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig egyaránt

– ajánlotta a kiállítást az érdeklődők figyelmébe dr. Huszár Máté, a város alpolgármestere.

A Nyári fényfoszlányok című tárlat fotói különböző hangulatokat, színeket és fényeket szólaltatnak meg, melyek rámutatnak arra, hogy mennyi boldog percet okoztak a sokszínű programok a salgótarjániaknak.

Ezek között volt a ma legnépszerűbb előadó, Azariah, akinek koncertje valóságos népünnepély volt – leginkább a fiatalok körében – a városban.

Munkáim során alapvetően a szépet igyekszem megörökíteni, a kiállított fotókat is ezek alapján válogattam, keresve ezeket a fényfoszlányokat. A képeknek nincs címük, mert mind egy szellemiséget tükröznek: Salgótarjánban boldogok az emberek. Az itt élők felelősek azért, hogy élettel, mosollyal töltsék meg a várost

– vallja az alkotó.

fotó: hüvösi csaba

Hegedűs Márk fiatal korából adódóan néhány éve dolgozik hivatásos médiafotográfusként, ám képeivel gyakran találkozhatnak az olvasók a sajtóorgánumokban és a webes felületeken.

Már kisgyerekként vonzódtam a fényképezéshez, gimnazistaként kaptam első kamerámat a szüleimtől. Érettségi után alkalmazott fotográfus szakmát szereztem, vizsgamunkám nagyszüleim életének ihletéséből a vidéki élet szépségeiről született Karancs-vidéki életképek címmel

– mondta a Sokszínű vidék érdeklődésére a fotós.

A szakmai oklevél megszerzését követően Márk az Index portál gyakornoki programjában kapott munkát, majd 2018-ban a Nógrád Megyei Hírlap fotóriportere lett. 2023 áprilisától „Salgótarján fotósaként” a helyi közélet minden rezdülésén jelen van, képeivel igyekszik visszaadni mindazt, amit lát és tapasztal a völgyvárosban.

Hegedűs Márk „Nyári fényfoszlányok” című, december elejéig látható kiállításának fotói képgalériánkban tekinthetők meg.

Galéria
Kapcsolódó
Bámulatos arcát mutatta a völgyvárosi ősz
Könnyed párába bújt a salgótarjáni Tóstrand.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik