Virágzó vidékünk

Korlátozták a Bükk-fennsíkra vezető erdei út használatát

Facebook/EGERERDŐ Zrt.
Facebook/EGERERDŐ Zrt.
A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat.

A téli csúszós útviszonyok miatt december 8-ától Szilvásváradról a Bükk-fennsíkra vezető út használatát korlátozzák az autós turisták számára, írta honlapján az EGERERDŐ Zrt..

Az autósok biztonsága érdekében 2023. 12.08-tól, korlátlan ideig (várhatóan tavasz kezdetéig), az erdészeti társaság korlátozza az erdészeti útra való behajtást és autós közlekedést, a szilvásváradi Nagyparkoló és az Olasz-kapu közötti erdészeti úton. A fennsík táj viszont továbbra is megközelíthető gyalogosan, vagy a bánkúti közúton. 

Facebook/EGERERDŐ Zrt.

A fennsíkon az év bármely szakaszában saját bőrünkön érezzük, hogy a szokottnál sokkal hűvösebb idő fogadja a kirándulókat. Télen ez az eltérés még szokatlanabb, hiszen a Bükk erdei  „fagyvilágában” merőben más időjárásra számíthatunk, mint a településeken.

Gyakoribb fagyás, sokszor napközbeni kemény mínuszok, nagy hóvastagság, csúszós, fagyos turistautak és erdészeti utak várják az erdőjárókat.

Kapcsolódó
Mínusz 21 fokot mértek éjszaka a Bükkben
A szezon első -20°C-t meghaladó értékeit rögzítették.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik