Virágzó vidékünk

Megújult a pécsi tv-torony környezete

mti/sóki tamás/archív
mti/sóki tamás/archív
Újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját.

Befejeződött a pécsi tv-torony környezetének megújítása; az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával – tájékoztatta a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán zajló beruházás során újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját és rendezték a környezetét.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával négyszintes, többfunkciós központot hoztak létre. Az alagsorban öltöző, mosdó, zuhanyzó, csomag- és értékmegőrző, a földszinten infopont, büfé, túra- és sportbolt, bérelhető klubterem kapott helyet, míg a kilátóként is funkcionáló emeleti szinten “lombkoronastéggel” és “skybarral” kiegészülő teraszt alakítottak ki.

Megújultak az épület közelében a zöldterületek is, továbbá játszótér, szabadtéri fitneszpark, míg a kerékpárral érkezők számára szervizpont, mosó- és tárolóhely létesült.
A szolgáltatásokat 2024 elejétől lehet igénybe venni – jelezték a közleményben.

Kapcsolódó
50 éves az ország legmagasabb épülete
1973. április 4-én adták át a pécsi tv-tornyot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik