Virágzó vidékünk

Kantavárig kígyózik a Mecsek megújult túraútvonala

Mecsekerdő Zrt/Facebook
Mecsekerdő Zrt/Facebook
Kellemes sétával várja az ide kirándulókat.

Az elmúlt hetekben teljesen megújult és kibővült a Pécs környéki Kis-réti tanösvény. A külsejükben és tartalmukban is megújult ismeretterjesztő táblák, és az immár a Kantavárig tartó útvonal nemcsak a kikapcsolódást, hanem az élményszerű ismeretszerzést és szemléletformálást is segítik, írta meg a mecsekerdo.hu.

Az utat sétával egybekötött piknikkel avatták fel, ahol helyi termékek és erdőn-mezőn gyűjtött alapanyagok felhasználásával készült ételekkel vendégelték meg az avatótúrán résztvevőket.

Kapcsolódó
Közösségi összefogással mentenék meg Pécs utolsó villamosát
Ha sikerrel járnak, akkor egy újabb projekt keretében járható lehet az 1960-ban felszámolt teljes pécsi villamosszakasz – virtuálisan.

A tanösvényről érdemes tudni, hogy a Misina alatt elterülő Kis-rét régóta Pécs egyik legkedveltebb kirándulóhelye, az ide vezető piros sáv jelzés a Mecsek legrégibb túraútvonalainak egyike. A Mecsekerdő 1998-ban létesítette a tanösvényt.

A felújítás a legkorszerűbb ismeretterjesztési elvek mentén zajlott. A táblák új szakmai tartalmát az erdei iskola jelenlegi vezetője állított össze. Az egymást kiegészítő tartalmi elemek látványosan világítják meg az összefüggéseket, így megismerkedhetünk avarlakókkal, talajlakókkal, a jellemző fafajokkal, madarakkal és emlősökkel. De a táblák kitérnek az erdészek munkájára is, amelynek végeredménye a társadalom minden igényét kiszolgáló, egészséges és fenntartható erdő.

A tanösvény hosszabb is lett, immár egészen Kantavárig kígyózik a Misina északi oldalában. Így nagyjából 2,5 kilométeresre bővült a kényelmes, könnyed sétával végigjárható útvonal.

Kapcsolódó
Turistaparadicsom lehet a Mecsek legújabb tava
Tavaly kivitelezői hiba miatt le kellett engedni, a javítási munkálatok után újra feltöltötték, így az idei az első olyan év, amikor mindvégig tele van vízzel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik